GUIDE

Så byter du kärnbankslösning – steg för steg

Att byta kärnbankslösning ger möjlighet att effektivisera hela verksamheten och skapa stora konkurrensfördelar för din bank – både nu och inför framtiden. Varje projekt är unikt, och kräver ofta en stor investering av både dig som bank, din leverantör, och er interna IT-organisation. 

Med rätt resurser på plats underlättar ni resans gång från start till mål. Men hur går man tillväga för att byta lösning på bästa sätt? I den här guiden har vi samlat våra viktigaste erfarenheter kring de olika stegen och vad som är viktigt att tänka på vid byte av kärnbanksplattform.

Ladda ner och lär dig allt om:

  1. Hur du väljer rätt leverantör för kärnbanksplattformen
  2. Varför ni behöver göra en förstudie
  3. Hur implementationen bör gå till
  4. Vilka resurser och kompetenser som krävs i projektet
  5. Hur överlämning och fortsatt förvaltning av den nya plattformen bör se ut

Fyll i för att ladda ner

 
 

Vad är en kärnbanksplattform?

Idag använder 97% av svenskarna digitala banktjänster, och Sverige befinner sig i den absoluta framkanten. Kärnbanksplattformen är ett system som tillhandahåller grundläggande bankfunktioner såsom transaktioner, konton, lån, säkerheter och betalningar. Ovanpå tillkommer sedan ett lager med lösningar där banken interagerar med sina kunder, medarbetare och andra intressenter. Det är här du sätter din prägel för att kunna fortsätta konkurrera med unika erbjudanden och tjänster.